Kešu maslo chrumkavé
Kešu - Orechy na prevenciu cukrovky 2. typu
Kešu orechy sú plodom kešu západnej (tiež známy ako kešu západná - Anacardium occidentale L.) - druh stromu z čeľade kešu, ktorý je blízkym príbuzným manga. Kešu orechy pochádzajú z tropickej Južnej Ameriky (hlavne z Brazílie). Tieto orechy v tvare obličky (odtiaľ pochádza aj ich názov) sa pestujú aj v Indii, Vietname a strednej Afrike. Brazílska odroda je väčších rozmerov a má sladkú chuť, zatiaľ čo indická odroda je menšia, chrumkavejšia, ale menej sladká.
Vlastnosti kešu orechov
- majú priaznivý vplyv predovšetkým na fungovanie obehového systému a srdca
- znižujú riziko cukrovky, ischemickej choroby srdca alebo srdcových chorôb
- zlepšujú psychickú kondíciu a metabolizmus vápnika
- znižujú tzv. zlý cholesterol
- stimuluje prácu mozgu
- zmierňuje depresie
- predchádza srdcovým infarktom
- zlepšuje stav pokožky
- reguluje hladinu cukru v krvi
- predchádza anémii, prasknutiu ciev, osteoporóze, arytmii a infekciám
- predchádza hypoxii tela
- zlepšuje stav pokožky, nechtov a vlasov
Zloženie: Mleté kešu orechy 80%, kokos 20%
Nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota: 2611kJ / 630kcal
Tuk: 52,5g
vrátane nasýtených tukov: 19,6g
Sacharidy: 18,5g
vrátane cukrov: 4g
Bielkoviny: 18,2g
Soľ: 0g
Vlastnosti | |
Balenie | 300g |
Krajina pôvodu | EÚ |
Štítky: kešu maslo, orechové pasty