Kešu maslo s kokosom
Kešu orechy - orechy na zabránenie cukrovky typu 2
Kešu sú plody západného (známeho aj ako západný kešu - Anacardium occidentale L.) - druh stromu z rodiny Nanaceae, ktorý je blízkym mangom. Kešu kešu pochádzajú z tropických oblastí Južnej Ameriky (najmä z Brazílie). Tieto orechy v tvare obličiek (odtiaľ ich názov) sa pestujú aj v Indii, Vietname a Strednej Afrike. Brazílska odroda je väčšia a má sladkú chuť, zatiaľ čo odrody z indických plodín sú menšie, chrumkavejšie, ale menej sladké.
Vlastnosti: - majú priaznivý vplyv predovšetkým na fungovanie obehového systému a srdca - znižujú riziko vzniku cukrovky, ischemickej choroby srdca alebo ischemickej choroby srdca - zlepšenie duševného stavu a metabolizmu vápnika - znížiť tzv zlý cholesterol - stimulovať prácu s mozgom - zmierniť depresiu - zabránenie infarktu - zlepšenie stavu pokožky - regulovať hladinu cukru v krvi - zabraňujú anémii, prasknutiu krvných ciev, osteoporóze, arytmiám a infekciám - zabrániť hypoxii organizmu - zlepšujú stav pokožky, nechtov a vlasov.
Zloženie: mletá kešu 80%, kokosový orech 20%
Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste. Po otvorení spotrebujte do 3 mesiacov. Vyrába sa v závode, kde sa spracovávajú aj iné orechy a sezam.
Nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota: 2611 kJ / 630 kcal
Tuk: 52,5g
nasýtený tuk: 19,6g
Sacharidy: 18,5g
z toho cukry: 4g
Proteín: 18,2g
Soľ: 0g
Vlastnosti | |
Balenie | 300g |
Krajina pôvodu | EU |