100% mandľové maslo
Mandle - najlepší zdroj horčíka
Mandľa je rastlina pestovaná v Stredomorí aj v Kalifornii. Mandľové ovocie je široko používané v potravinárskom priemysle ako prísada sušeného ovocia a ako prísada do koláčov a dezertov. Navyše sa často spracúvajú na marcipán a zo semien mandlí sa lisuje mandľový olej. V kozmetike sa mandľový olej používa ako prísada do pleťových vôd a krémov. Mandle sú zdrojom vitamínov E a B2. Vitamín E pomáha chrániť bunky pred oxidačným stresom. Mandle sú tiež zdrojom medi, mangánu, zinku, fosforu a draslíka. Meď pomáha pri správnom fungovaní imunitného systému. Mangán pomáha chrániť bunky pred oxidačným stresom. Zinok pomáha udržiavať zdravé vlasy a nechty. Fosfor pomáha udržiavať zdravé zuby a kosti.
Liečivé vlastnosti mandlí
- znižujú riziko srdcového infarktu
- chránia pred aterosklerózou
- priaznivo pôsobia na nervový systém
- zlepšujú pamäť a koncentráciu
- znižujú riziko Alzheimerovej choroby
- sú vynikajúcim prvkom protirakovinovej prevencie
- pôsobia alkalizačne na telo
- budovať silné kosti a zuby
- oneskoriť procesy starnutia
- obnoviť zdravý a krásny vzhľad vlasov a nechtov
- priaznivo ovplyvňujú imunitný systém.
- zabrániť cukrovke
Zloženie: mleté mandle
Nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota: 2559 kJ / 619kcal
Tuk: 53g
vrátane nasýtených tukov: 4g
Sacharidy: 7,5g
vrátane cukrov: 4,9g
Vlákno:: 12g
Bielkoviny: 22g
Soľ: 0,01g
Vlastnosti | |
Balenie | 300g |
Krajina pôvodu | EÚ |
Štítky: mandľové pasta, orechové masla