Sezamové maslo Tahini
Tahini je základnou ingredienciou mnohých jedál tradičnej kuchyne blízkeho a ďalekého východu, ako aj stredomorskej, konkrétne gréckej kuchyne. Jeho história siaha pred 4 000 rokov a je nesmierne ťažké jednoznačne určiť, odkiaľ pochádza. Tahini (tahina) je pasta pripravená na základe sezamových semien, ktorá sa získava mletím pražených vylúpaných semien. Vďaka tomu, že sú predpečené, tahini má intenzívnu arómu a bohatú orieškovú chuť, ktorá je podobná arašidovému maslu. Na výrobu tahini sa nepoužívajú žiadne chemické prísady ani konzervačné látky!
Zloženie: biely sezam, mleté zrno
Nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota: 2777 kJ / 672 kcal
Tuk: 60g
vrátane nasýtených tukov: 9,6g
Sacharidy: 3,6g
vrátane cukrov : 1,7g
Bielkoviny : 25,4g
Soľ : 0g
Povolené množstvo pri Low FODMAP diéte : do 10g denne
Vlastnosti | |
Balenie | 300g |
Krajina pôvodu | EÚ |
Štítky: sezamové maslo, orechové pasty