• Šošovica čierna 1000g

Šošovica čierna

Tento druh druh strukoviny vyniká rýchlou prípravou a jemne orieškovou chuťou. Drobné zrnká po uvarení výborne držia tvar po uvarení.

Skvele sa hodí do šalátov, ako príloha k lososovi či hydine, výborne chutí s koreňovou zeleninou, vlašskými orechmi či v nátierkach. Je drobnejšia a jej zemitejšia chuť sa výborne hodí aj do rôznych plniek a polievok.

Príprava: Šošovicu preberieme, prepláchneme, vložíme do hrnca so studenou vodou, privedieme k varu a varíme pod pokrievkou cca 25 - 30 min. Môžeme osoliť aj v priebehu varenia, ochutiť kurkumou, saturejkou alebo majoránom.

Výživové údaje v 100g

Energeticka hodnota: 304kcal / 1273kJ

Tuky: 1,6 g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g

Sacharidy: 40,6 g

z toho cukry: 2,0 g

Vláknina: 20,9 g

Bielkoviny: 17,0 g

Soľ: 0,0175 g

Môže obsahovať stopy orechov, sezamu, sóje, mlieka, obilnín obsahujúcich lepok.

Vlastnosti
Balenie 1000g
Krajina pôvodu Kanada

Napísať recenziu

               

Štítky: šošovica čierna, strukoviny