Cícerová krémová polievka
5 porcií
5 minút príprava
20 minút tepelná úprava
Suroviny:
1 k s/ 800 g cícer v konzerve
voda
2 - 3 ks zemiaky
1 ks bujón zeleninový
korenie čierne
soľ
smotana na varenie
1 ks cibuľa
cesnak sušený
Postup:
1 Cibuľu nakrájame a speníme na oleji v hrnci. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a zalejeme vodou, pridáme bujón, korenie a soľ. Povaríme 10 min, pridáme scedený cícer a varíme kým zemiaky nezmäknú. Všetko zmixujeme a pridáme smotanu, podľa potreby ešte dochutíme troškou cesnaku. Ak je polievka veľmi hustá doriedime vodou podľa potreby.
2 Obmenou cíceru môže byť kukurica alebo hrášok, všetky varianty sú chutné a hlavne rýchle. Dobrú chuť. Ako vložka do polievky je chutný opečený chlieb nakrájaný na kocky.