Karfiolová polievka
Suroviny:
karfiol
1 ks (veľká) mrkva
1 ks petržlen
plátok zeler
1 ks zemiak
0,5 ks kareláb
soľ himalájska biela/ružová kryštál
korenie čierne mleté
ligurček sušený
vňať zelerová sušená
vňať petržlenová čerstvá
1 čl múka hladká (môže byť aj špaldová)
1 čl paprika červená sladká mletá
1 kocka bujón slepačí
Postup:
1 Očistenú zeleninu som nakrájala a na oleji osmahla. Dala som múku , trochu opiekla, potom som stiahla z horáka a pridala som červenú mletú papriku. Nakoniec som zeleninu zaliala vodou a dala variť s pridaním soli a mletého čierneho korenia.
2 Medzitým som si pripravila karfiol.
3 Pridala som ho do variacej sa polievky a kúskom zelerovej vňate a ligurčekom.
4 Polievku som už nazahusťovala. Nerobila som ani halušky. Polievka bola aj tak dosť hustá. Kto chce môže pridať trošku vegety alebo kocku slepačieho bujónu. Ten som pridala ja.
5 A už sa môže ísť obedovať. Stačí len polievku posypať nakrájanou petržlenovou vňaťou.