Kuracie krídelká ako z KFC

5 porcií
20 minút príprava
25-30 minút na 170 °C
Suroviny:
1 kg krídielká kuracie
Marináda:
2 čl soľ himalájska
1 čl paprika červená mletá
1 čl cesnak granulovaný
1/2 čl korenie čierne mleté
Cestíčko:
0,75-1 dcl mlieko
3 PL múka polohrubá
1/3 objemu zmes pripraveného korenia
1 čl kypriaci
Obaľovanie:
múka polohrubá
1/3 objemu zmes pripraveného korenia
1 čl prášok kypriaci
Postup:
1 Kuracie krídelká umyjeme, osušíme. Pripravíme si marinádu zo soli, cesnaku, papriky a mletého čierneho korenia. Koreniny dobre premiešame. Kto chce pikantné môže si pridať mletú chilli papričku. Túto zmes korenia si rozdelíme na 3 tretiny.
2 Zoberieme 1/3 pripravenej zmesy korenia a posypeme ňou krídelka, ktoré dobre premiešame vo väčšej mise. Ďalej si pripravíme cestíčko z mlieka, múky kypriaceho prášku do pečiva a 1/3 zmesy korenia. Vznikne nám cestíčko (toto cestíčko by by malo mať konzistenciu približne ako palacinkové). Kypriaci prášok spôsobí pri pečení, že cestíčko bude pekne nadýchané a chrumkavé. Cestíčkom zalejeme okorenené krídelká a dobre premiešame, aby sa všetky krídelká v ňom obalili.
3 Teraz si zoberieme mikroténový sáčok, nasypeme doň múku a pridáme 3. tretinu korenia s 1 čl kypriaceho prášku. Pridáme ešte trochu papriky a poriadne premiešame. Krídelká vkladáme po pár kusoch do sáčka a takto postupne obalíme všetky krídelká. Keď ich máme obalené opekáme ich vo fritéze až kým nemajú peknú zlatistú farbu. Takto opečené krídelká nakoniec dáme ešte dopiecť na 15 min. do rúry vyhriatej na 170°C. To spôsobí, že mäso sa bude pekne odeľovať od kosti. Najlepšie je poukladať ich na nejakú mriežku a piecť tak, aby odkvapkali od prebytočného oleja. Krídelká tak budú chrumkavé s nadýchaným cestíčkom.