Kuracie kúsky so zeleninou v jemnej zeleninovo-smotanovej omáčke
6 porcií
10 minút príprava
20-25 minút tepelná úprava
Suroviny:
500 g kuracie prsia
4 ks mrkva
1 ks petržlen
1 ks kaleráb
200 g hrášok mrazený
100 g brokolica
2 ks cibuľa
50 g maslo
200 ml smotana na varenie
podľa potreby korenie čierne mleté
podľa potreby soľ himalajska
1 ČL horčica plnotučná
1 ks list bobkový
5 - 6 guľôčok korenie nové
Postup:
1 ...pripravíme si suroviny
2 ...cibuľu nakrájame na drobno a podusíme ju do sklovita na masle
3 ...kým sa cibuľa dusí nakrájame si na kocky kuracie prsia aj zeleninu
4 ...do sklovitej cibuľky pridáme kocky kuracích pŕs a sprudka opražíme, aby sa mäso zatiahlo, ale pritom zostalo šťavnaté
5 ...pridáme polovicu mrazeného hrášku a spolu asi 5 minút podusíme. Potom aj mäso aj hrášok vyberieme z hrnca, mimo sporák.
6 ...do výpeku vysypeme kocky zeleniny, pridáme zvyšok hrášku
7 ...pridáme brokolicu (rozdelenú na menšie kúsky)
8 ...pridáme dva bobkové listy, 5-6 guľôčok nového korenia, zalejeme vodou a necháme variť kým zelenina zmäkne.
9 ...keď je zelenina uvarená do mierne chrumkava, tak si z nej trošku odoberieme - priznáme ju neskôr v omáčke
10 ...vyberieme bobkové listy a guľôčky korenia, pridáme 1 PL obyčajnej horčice (kto chce pikantnejšie, pokojne môže pridať dijonskú horčicu) a rozmixujeme všetko do hladka ponorným mixérom
- ...necháme prevrieť, do omáčky vrátime mäso, necháme spolu cca 2 minúty prevrieť
12 ...na zjemnenie vlejeme smotanu na varenie, necháme prevrieť a odložíme z ohňa
13 ...úplne na záver vsypeme časť zeleniny, ktorú sme si pred mixovaním odobrali ... a je to raz-dva hotové :)