Kypriaci prášok do pečiva bezlepkový Bio
Kypriaci prášok Amylon má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote na rozdiel od obyčajného prášku. Preto sa odporúča dávať cesto do rúry čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku. Kypria o niečo menej. Použite 1,5 sáčku tam, kde by ste inak dali 1 vrecúško obyčajného. Alebo použite len 1 vrecúško a pridajte malú lyžičku jedlej sódy. Prášok do pečiva Amylon má úplne neutrálnu chuť. Keď si naň zvyknete, spoznáte, keď sa použije konvenčné prášok. Kyprenie vytvára v ceste bublinky vzduchu, tým je cesto odľahčené a nadobudne na objeme. Ide to docieliť dvoma spôsobmi - biologickým (droždie) alebo chemickým (bublinky vzniknú chemickou reakciou kyselín a zásad).
Kypriaci prášok do pečiva bezlepkový Bio.
Rozdiel bezfosfátového a fosfátového prášku
- bežný kypriaci prášok
- kyslú zložkou je fosforečná soľ (tiež obsiahnutá v tavených syroch alebo práškových zmesiach na výrobu nápojov)
- kypriaci prášok bez fosfátov kyslú zložkou je vínny kameň (vinnan draselný), vyzráža sa vo forme kryštálikov vo vínnych sudoch
- zásaditú zložkou je jedlá sóda
- ďalej obsahuje len kukuričný škrob v biokvalite
Zloženie: Kukuričný škrob, kypriace látky: vínan draselný, uhličitany sodné. Môže obsahovať stopy mlieka a vajec. Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Skladovanie: skladujte v tmavom a suchom mieste.
Výživové hodnoty v 100g
Energetická hodnota: 705 kJ / 166 kcal
Tuky: 0g
z toho nasýtené masné kyseliny: 0g
Sacharidy: 41g
z toho cukry : 0g
Bielkoviny: 0,1g
Soľ: 15,4g
Vlastnosti | |
Balenie | 12g |
Krajina pôvodu | EÚ |
Štítky: kypriaci prášok do pečiva