Puding jahodový bezlepkový Bio
Kvalitný jahodový puding v biokvalite vhodný aj pre bezlepkovú diétu. Výborne chutí horúci aj studený. Veľmi variabilný pomocník v kuchyni pri príprave originálnych dezertov. Vyrobený českou firmou so storočnou tradíciou.
Tipy na použitie:
- domáci termix - klasicky pripravíme horúci puding a ešte za tepla vmiešame 250 g mäkkého biotvarohu, potom necháme vychladnúť
- pečenie - horúci puding možno naliať na surové cesto vyliate na pekáči, môžete pridať ovocie, čokoládu či orechy podľa ľubovôle a následne zapiecť
- studené dezerty - vychladnutý puding ozdobený ovocím bude krásne vyzerať napríklad v elegantných pohárikoch, dekorujte ešte šľahačkou, strúhanou čokoládou alebo drvenými orechmi
- sladká omáčka - pri príprave môžete pridať viac mlieka a urobiť z horúceho pudingu sladkú omáčku na zaliatie napríklad ovocných knedlí, buchtičiek alebo štrúdle
- náplne, krémy - vychladnutý puding pripravený s menším množstvom mlieka výborne poslúži ako krém do torty alebo ako náplň do šišiek, venčekov a ďalších dezertov
Puding sa vyrába z kukuričného škrobu, je teda bezlepkový. Obsahuje iba prírodné suroviny, teda sušené jahody, a ako farbivo sa pri výrobe využíva sušená červená repa. Tiež máte pri pudingu pri jeho príprave problém s hrudkami a s pripaľovaním mlieka? Pripravte si ho v domácej pekárni alebo v mikrovlnke. Menšiu časť mlieka si dajte bokom a rozmiešajte v ňom pudingový prášok, zvyšok mlieka dajte do nádoby na pečenie a pridajte cukor podľa chuti. Rozmiešanú zmes s pudingom vlejte do nádoby a v domácej pekárni nastavte program Džem. V pekárni nechajte miešať asi 15 minút, v mikrovlnke stačí cca 5 minút. Táto príprava síce zaberie viac času, docielite ale väčšiu jemnosť pudingu.
Firma Amylon má svoje korene až v 19. storočí, oficiálne založená bola v roku 1912. Ide o tradičného českého výrobcu, ktorý na trh po čase uviedol aj bioprodukty. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie: Kukuričný škrob*, sušené jahody* (6 %), farbivo (sušená červená repa*), prírodné jahodové aróma.*produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Skladovanie: Skladujte v suchu. Chráňte pred svetlom.
Výživové údaje v 100g
Energetická hodnota 386 kJ / 91 kcal
Tuky: 1,3g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,9 g
Sacharidy: 17,0g
z toho cukry: 11,3 g
Bielkoviny: 2,9g
Soľ: 0,09g
Povolené množstvo pri Low FODMAP diéte: ½ šálky na deň
Vlastnosti | |
Balenie | 40g |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Štítky: jahodový puding, bio puding, puding bez lepku