Najsamlepšie palacinky na svete

Suroviny:
múka hladká /môže byť aj špaldová
cukor práškový
1 ks vanilínový cukor
1 lyžička škorica mletá
štipka soľ himalájska
2 ks žĺtky
0,5 l mlieko
0,5 dcl voda
na potretie panvice olej
Postup:
1 Tip č.1 - cesto rozmiešavame metličkou pretože s varechou zostávajú hrudky a sme leniví umývať mixér.
2 Tip č.2 - použijeme IBA žĺtka: palacinky sú tak ľahšie a nadýchanejšie. Navyše bielka sa v kuchyni dajú vždy zrecyklovať do iného receptu.
3 Tip č.3 - do cesta je vždy dobré dať aspoň 0,5 dcl vody (bublinky sa v palacinke spravia aj z obyčajnej vody - škoda minerálky a výsledný efekt je rovnaký)
4 Tip č.4 - panvicu zakaždým celú zľahka potrieme pierkom namočeným v oleji: vďaka tomu bude jemnučká vrstva oleja po celej panvici a palacinka sa bude opekať pekne rovnomerne.