• Kešu pražené na sucho - nesolené 200g

Kešu pražené na sucho nesolené

Ešte viac výraznejšie, ešte viac chrumkavejšie. Ochutnaj kešu pražené na sucho.

Zloženie: Kešu oriešky 100%

Upozornenie : Tento výrobok prešiel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálnom kúskom škrupín sa nedá zabrániť ani pri najmodernejším spôsobu balenia. Z tohto dôvodu nie je vhodný pre deti do 3 rokov.

Skladovanie : V suchu a tme pri teplotách do 18 ° C. Po otvorení ihneď spotrebujte. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Kešu oriešky

Jedná sa o plody ledvinovník západného. Ledvinovník západnej pochádza zo severovýchodnej Brazílie. Tento "ovocný" strom je rozšírený celosvetovo v suchých tropických oblastiach. Pestuje sa na plantážach alebo extenzívne v agrolesných systémoch.

Produkcia vo svete

V roku 2016 predstavovala svetová produkcia 4,9 milióna ton. Krajinou s najvyššou produkciou kešu orieškov bol Vietnam, ktorý sa na svetovej produkcii podieľal 24,9%. Africké štáty sa na celkovom množstve podieľali približne 51,6%.

Výhody a vplyv kešu orieškov na zdravie

  1. Kešu obsahuje horčík, ktorý zlepšuje spánok a spomaľuje starnutie buniek
  2. Údajne každý tretí Čech trpí nedostatkom horčíka (magnézium), pričom jeho hlavnou funkciou je aktivovať viac ako 300 enzýmov, ktoré regulujú najdôležitejšie metabolické procesy. Medzi najdôležitejšie procesy patrí prevod jedla na energiu alebo tvorba bielkovín z aminokyselín. Horčík tiež pomáha spomaliť starnutie buniek v tele a zlepšovať kvalitu spánku. Nedostatok horčíka sa môže prejavovať zvýšenou únavou, ale aj nespavosťou, svalovými kŕčmi a zhoršenou funkciou centrálneho nervového systému.
  3. 2. Kešu sú dobrým zdrojom bielkoviny – proteínu
  4. Rovnako ako ďalšie orechy, aj kešu sú skvelým zdrojom proteínu, ktorý je základným stavebným kameňom ľudského organizmu. Skladá sa z aminokyselín a je nenahraditeľnou látkou pri naberaní svalovej hmoty, pre skrátenie doby regenerácie a zvyšovanie výkonnosti pri fyzickej aktivite. Zároveň je dôležitý pre výživu šliach, kože a kostí, zohráva kľúčovú úlohu pri spaľovaní tukov a znižovaní nadváhy.
  5. Aj keď iné orechy obsahujú aj viac proteínu, kešu patrí k tým nutrične najzrorumiteľnejším. Na 100g kešu pripadá okolo 17 g proteínu.
  6. 3. Obsahujú zdravé tuky
  7. Okrem vitamínov, minerálov a proteínov, kešu obsahuje tiež tuk. Ale ak porovnáme obsah tuku s inými orechy, jedná sa stále o nízky obsah tuku. Približne 82% sú nenasýtené mastné kyseliny, ktoré patria k tým "dobrým" tukom. Navyše, 66% z týchto nenasýtených mastných kyselín sú mononenasýtené tuky zdravé pre srdce. Tie sa tiež odporúčajú pre ľudí s diabetom, pretože štúdie preukázali, že môžu prispieť k zníženiu vysokej hladiny triglyceridov. Látky obsiahnuté v kešu tiež pomáhajú s bojom proti "zlému" LDL cholesterolu a zlepšiť ,, dobrý "HDL cholesterol. Oriešky totiž obsahujú zlúčeniny fytosterolov, ktoré stabilizujú bunky a zabraňujú vstrebávaniu "zlému" cholesterolu.
  8. 4. Sú skvelým zdrojom vitamínu K, ktorý je dôležitý pre kosti
  9. 1/4 šálky kešu poskytuje viac ako 12% odporúčanej dennej dávky vitamínu K, obsahuje tiež vápnik a draslík. Tieto významné látky udržujú kosti vo forme, zaisťujú ich dostatočnú mineralizáciu a chráni ich pred zlomeninami či osteoporózou.
  10. 5. Majú vysoký obsah vitamínov a minerálov
  11. Kešu orechy sú bohaté na vitamíny, ako je napríklad draslík, vitamíny E a B-6 či kyselina listová. Tieto vitamíny pomáhajú napríklad v boji proti srdcovým ochorením.
  12. Všetci sme počuli, že mrkva má v sebe látky, ktoré sú dobré pre naše oči, ale vedeli ste, že kešu tiež? Kešu orechy obsahujú vysoké hladiny luteínu a zeaxantínu, ktoré pôsobia ako antioxidanty. Keď sa tieto antioxidačné zlúčeniny konzumujú denne, môžu chrániť oči pred poškodením, ktoré by mohlo v dôsledku starnutia viesť k oslepnutiu.

Vlastnosti
Balenie 200g
Krajina pôvodu Vietnam

Napísať recenziu

               

Štítky: kešu pražené nesolené, kešu orechy