• Tamari sójová omáčka Bio 200ml

Tamari sójová omáčka Bio 200ml


Tamari sójová omáčka 

Tamari je sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšia. Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov.

Popis: Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajným lacným „sójovým omáčkam" tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Popri základných štyroch chutí (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata - umami. Označuje sa ako „lahodná", „chuť zrelosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch - teda aj v sójovej omáčke shoyu.
Tipy na použitie:

  • gratinovaná plnená cuketa
    šalát z avokáda a bielej reďkovky
    - zálievka z  kešu orechov
    - zľahka rozmixujte 2 lyžice tamari, 4 lyžice olivového oleja, 1lyžicu balzamikového octu a hŕstku kešu | orechov.
  • dressing na šalát
    - zmiešajte sezamový olej, tamari, agávový sirupjablčný ocot,
    dresing je výborný na rukolový šalát s avokádom;
  • jednoduchý dressing na šalát
    - zmiešajte tamari s olivovým olejom a octom;
  • restovaná hliva ustricovitá
    - hlivu restujte na troche olivového oleja, keď sú huby napoly hotové, pridajte tamari a dokončite restovanie;
  • marinády;
  • na zeleninu, mäso i ryby
    - tamari zmiešajte podľa chuti buď s medom, alebo javorovým, alebo agávovým sirupom, potrite surovinu zmesou a pečte v rúre alebo grilujte;
    - výborná je glazovaná cuketa, tekvica alebo mrkva;
  • pokrmy založené na paradajkách (napr. omáčky na cestoviny) - tamari potlačí kyslosť paradajok a prospeje celkovej chuti pokrmu;
  • polievky, omáčky, zeleninové zmesi ...

Rozdiel medzi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari sú viac-menej zameniteľné tým, že tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa, naopak, odporúča používať k finálnemu dochutenie hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.

  • Vyrába sa rozdielnym spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe klasickej miso pasty.
  • Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín.
  • Tamari je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť.

Zloženie: Voda, SÓJOVÉ bôby* 33 %, jedlá soľ morská 15,4 % destilované Sake* (voda, ryža*, jedlá soľ, fermentačné činidlo: Aspergillus oryzae), pražené SÓJOVÉ bôby* 2,5 %, fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae). Môže obsahovať glutén.*produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Alergény: Sójové bôby

Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred teplom. Po otvorení skladujte pri teplote do 10°C a spotrebujte čo najskôr.

Výživové údaje v 100g

Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal

Tuky: 0,2g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0g

Sacharidy: 8,3g

z toho cukry: 3,4g

Bielkoviny: 9,8g

Soľ: 15,0g

Vlastnosti
Balenie 200ml
Krajina pôvodu Japonsko

Napísať recenziu

               

Štítky: tamari sójová omáčka