• Kuskus 1000g

Kuskus

Kuskus je tradičný pokrm pôvodom z Maroka. Kuskus samotný je vlastne cestovina vyrábajúca sa sparením semoliny z tvrdej pšenice, ktorá sa formuje do malých guličiek. Je veľmi výživný a obsahuje veľa uhľohydrátov, vlákninu, bielkoviny, vitamníny skupiny B, vitamín E, vápnik, železo a fosfor. Dodá energiu a napriek tomu, že je ľahký, výborne zasýtia.

Príprava kuskusu: Zalejeme vriacou vodou v pomere 1: 2 (kuskus, voda). Premiešame a necháme 10 min. odstáť pod pokrievkou a pokračujeme v úprave podľa receptu či fantázie.

Kuskus s paradajkami a kozím syrom

Vezmite misu a nasypte do nej 3 hrnčeky kuskusu, ktoré zalejte dvojnásobným množstvom vývaru zo zeleniny. Potom, čo sa vývar vsiakne, pokrájajte 10 cherry paradajok a pridajte ich, ďalej mäkký kozí syr, nakrájanú bazalku a nezabudnite pokvapkať olivovým olejom. Dochuťte korením a soľou podľa Vašej chuti. Môžete celú zmes nechať zapiecť v rúre.

Kuskus na sladko

  • 75g kuskus
  • 15g obilný nápoj sušený (sójový, ovsený alebo ryžový)
  • 40g broskyne konzervované
  • 50g ananás konzervovaný
  • škorica, javorový sirup

Postup prípravy pre 1 osobu: Kuskus pripravíme podľa návodu, len do neho pred zaliatím horúcou vodou primiešame obilný nápoj. Broskyne a ananás zlejeme dohromady a primiešame k hotovému kuskusu, dochutíme podľa chuti škoricou alebo kvapkou javorového sirupu.

Výživové hodnoty v 100g 

 Energetická hodnota: 1501kJ/354kcal

Tuky: 1,9g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5g

Sacharidy: 70,0g

z toho cukry 2,5g

Bielkoviny: 12,0g

Soľ: 0,0g

Vlastnosti
Balenie 1000g
Krajina pôvodu Taliansko

Napísať recenziu

               

Štítky: kuskus