Pizzový chlieb

8-12 porcií
10 minút príprava
25 minút na 230 °C
Suroviny
270 g múka hladká špaldová
200 ml voda teplá
1 KL soľ himalájska biela/ružová kryštál
1 KL droždie sušené BIO 7g
50 g olivy
50 g paprika červená mletá
1 ks mozzarella
2 ks asi 10 cm dlhých plátkov slanina
1 ks šalotka
na potretie olej olivový
Postup
- Do hrnčeka s vodou si pridám 1 lyžičku droždia, premiešam a počkám asi 5 minút kým sa rozpustí. V miske si premiešam múku so soľou, postupne prilievam vodu s droždím a miešam, kým sa nespoja.
- Na panvici si do hneda osmažím na kocky nakrájanú slaninu s cibuľkou a spolu s nakrájanými olivami, paprikou a mozzarellou zamiešam do cesta. Cesto je lepivé, takže si ho posypem ešte hladkou múkou, zakryjem utierkou a nechám kysnúť pri izbovej teplote 1 hodinu. (Ja som si ho už premiestnila do ošatky, ale ide to aj bez nej).
- Po hodine cesto premiestnim do chladničky a zapnem si rúru na 230°. Keď je rúra vyhriata, vyberiem cesto z chladničky, pomúčenými rukami z neho vytvarujem asi 30 cm bochník, premiestnim ho na papierom vystlaný plech a pečiem 25 – 30 minút do zlata. Vyberiem z rúry, potriem olejom a na mriežke nechám vychladnúť aspoň 1 hodinu. Dobrú chuť.