Raw datlovo-banánový
Forma: 20 cm x 20 cm
150 g mletých mandlí
100 g rozmixovaných datlí
3 PL rozpusteného kokosového oleja
štipka soli
150 g kešu (tie namočíme do vody a necháme takto aspoň 4 hodiny)
4 PL rozpusteného kokosového oleja
2 menšie banány
3 PL mandľového masla
200 g datlovej pasty (alebo rozmixovaných datlí)
1/2 dl mandľového mlieka
POSTUP:
1. Najprv si pripravíme formu alebo nádobu s priemerom cca 20 cm x 20 cm a vystelieme ju papierom na pečenie (ja som si narezala dva obdĺžniky papiera na šírku formy a preložila som ich vo forme cez seba)
2. V miske zmiešame rozmixované mandle, datlovú pastu, rozpustený kokosový olej a soľ. Vypracujeme pevnejšiu hmotu, ktorá sa nám nebude rozpadať a natlačíme rovnomerne na dno formy.
3. V mixéri poriadne rozmixujeme kešu (bez vody) s mandľovým mliekom. Pridáme rozpustený olej, banány, datle, mandľové maslo a poriadne na najvyššie obrátky rozmixujeme
4.Rozmixovanú zmes (mala by byť hutnejšia) lyžičkou nanesieme na mandľovo-datlový korpus. Uhladíme.
5. Necháme zatuhnúť v chladničke, najlepšie celú noc.
TIP: Koláčik je krásne krémový. Ak ho však chcete mať ešte hutnejší, pridajte viac datlí alebo kokosového oleja…