Lyofilizované figy - polovičky 100g
- Dostupnosť: Skladom
Figy lyofilizované polovičky
Lyofilizácia je proces sušenia ovocie mrazom. Ovocie je najskôr prudko zmrazené a následne sušené pri nižšom tlaku, kde sa voda z ovocia mení na paru a ovocie si tak zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí. Proste všetko, čo je v čerstvom ovocí nájdete aj v lyofilizovanom.
Zloženie: Figa lyofilizovaná 100%
Skladovanie: Skladujte v tmavom a suchom mieste
Výživové hodnoty 100g: Energia 1652 kJ / 384 kcal, Tuky 1,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g, Sacharidy 80,5g z toho cukry 66,0g, Bielkoviny 3,5g, Soľ 0,0g.
- mrazom sušené figy si zachovávajú rovnaké množstvo vitamínov a minerálov ako čerstvé plody
- čerstvé, ale aj mrazom sušené figy majú veľa vlákniny, ktorá prispieva k dobrému tráveniu
- figy sú zdrojom vápnika a draslíka
- figy obsahujú tiež aj železo, horčík a vitamín B6
Lyofilizované figy zaujmú na prvý pohľad svojou krásnou farbou, a tak sa skvele vynímajú na dozdobenie ovsenej kaše, granoly či dezertov. Nesklamú vás ani chrumkavou textúrou s množstvom drobných semienok, a preto sú obľúbené aj na maškrtenie len tak samotné. Vezmite ich so sebou do práce alebo do školy a doprajte si zdravú desiatu. Figy chuťovo ladia so syrom s bielou plesňou - upečte camembert v alobale s trochou oleja a tymianom. Narežte a posypte drvenými lyofilizovanými figami, vlašskými orechmi a pokvapkajte medom. Vyskúšajte tiež v kombinácii s kozím syrom.
Vlastnosti | |
Balenie | 100 gram |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Štítky: figy lyofilizované, figy sušené mrazom, lyofilizované ovocie