Cestoviny farfalle semolinové Bio
Cestoviny v tvare drobných motýlikov z kvalitnej celozrnnej semolinovej krupice sú výborné k omáčkam aj do šalátov.
Popis: Cestoviny farfalle sú vyrobené z pšeničnej krupice, ktorá sa vyrába z kvalitnej tvrdej, čiže tvrdozrnnej pšenice alebo tiež semoliny. Hlavnou výhodou je, že nemajú tendenciu sa rozvárať. Ich chuť naviac pozdvihne kvalitný olivový olej. Vodu na varenie cestovín poriadne osoľte. So soľou určite nešetrite, na jede liter vody by mala prísť lyžica soli. Taliani dokonca tvrdia, že voda na varenie cestovín by mala byť slaná ako more.
Názov „farfalle" znamená v taliančine motýľ. A presne toho alebo tiež mašličky tieto drobné cestoviny pripomínajú. Ich veselý tvar si určite zamilujú nie len deti. K cestovinám Farfalle sa hodí paradajková alebo jemná zeleninová omáčka. Vďaka svojmu zaujímavému tvaru sa hodí aj do teplých či studených šalátov, ktoré ozvláštni a pridá im na sýtosti. Farfalle môžete tiež zapiecť alebo ich vyskúšať na sladko.
Zloženie: Tvrdozrnná PŠENIČNÁ krupica*. Môže obsahovať stopy sóji a horčice. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Alergény: Lepok
Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Výživové údaje v 100g
Energetická hodnota: 1 519 kJ / 358 kcal
Tuky: 1,7g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4g
Sacharidy: 73,0g
z toho cukry: 3,4g
Vláknina: 2,4g
Bielkoviny: 11,5g
Soľ: 0,01g
Vlastnosti | |
Balenie | 500g |
Krajina pôvodu | Taliansko |
Štítky: semolinové cestoviny