Cestoviny penne semolinové
Penne z kvalitnej celozrnnej semolinovej krupice nesmie chýbať v talianskej kuchyni a iných kulinárskych experimentoch.
Popis: Celozrnné cestoviny penne sú vyrobené z pšeničnej krupice, ktorá sa vyrába z kvalitnej tvrdej, čiže tvrdozrnnej pšenice alebo tiež semoliny. Hlavnou výhodou je, že nemajú tendenciu sa rozvárať. Ich chuť naviac pozdvihne kvalitný olivový olej. Vodu na varenie cestovín poriadne osoľte. So soľou určite nešetrite, na jede liter vody by mala prísť lyžica soli. Taliani dokonca tvrdia, že voda na varenie cestovín by mala byť slaná ako more. Vďaka tomu, že sú celozrnné, vás zasýtia na dlhšiu dobu než ich klasický biely variant.
Tieto cestoviny sú veľmi univerzálne. Hodia sa výborne k omáčkam, vďaka ich trúbkovitému tvaru prenikne omáčka dovnútra, prestúpi celým pokrmom a cestoviny výborne ochutí. Penne môžete využiť tiež na zapekanie. Ich zaujímavý tvar vynikne tiež v teplých aj studených šalátoch. A rozhodne sa nebojte ich vyskúšať aj na sladko. Trebárs s mletými vlašskými orechmi, preliate dobrým maslom.
Zloženie: Tvrdozrnná celozrnná PŠENIČNÁ krupica*. Môže obsahovať stopy sóji a horčice. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Alergény: Lepok
Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Výživové údaje v 100g
Energetická hodnota: 1 552 kJ / 367 kcal
Tuky: 2,3g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4g
Sacharidy: 70,7g
z toho cukry: 3,0g
Vláknina: 8,0g
Bielkoviny: 11,8g
Soľ: 0,01g
Vlastnosti | |
Balenie | 500g |
Krajina pôvodu | Taliansko |
Štítky: semolinové cestoviny