• Fazuľa pinto 500g

Fazuľa Pinto

Pinto sú stredne veľké hnedo žíhané fazuľe. Majú výraznú až pikantnú chuť a múčnu konzistenciu. Sú obľúbené hlavne v Mexickej kuchyni a USA. Ponúkajú kvalitnú dávku bielkovín a sacharidov a celý rad minerálnych látok a vitamínov.

  • Administratívne zaradenie: strukovina
  • Zloženie: Fazuľa Pinto 100%
  • Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.

Vlastnosti a výhody: U nás sa stretávame predovšetkým so semenami fazule obyčajnej, ktorá sa pestuje v mnohých odrodách, ich semená sa líšia farbou, tvarom a veľkosťou. Najčastejšie môžeme nájsť tieto druhy fazule: biele drobné a veľké jumbo, čierne, čierne oko, červené, adzuki, mungo a ďalšie. Fazuľe sú bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny a hlavne tvorí zásobáreň vitamínov a minerálnych látok. Obsahujú veľké množstvo vápnika a draslíka a vyššie množstvo kyseliny listovej, ale aj fosfor, horčík, jód a železo, niacín aj provitamín A. Sú dobré na srdce, krvný obeh a vysoký krvný tlak. Vďaka obsahu vlákniny pomáhajú regulovať funkciu čriev. Sú vhodné pre diabetikov. Fazuľa sa tiež pestujú na struky či klíčky, ktoré však radíme do zeleniny.

Použitie: Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť do vody aspoň na 8 hodín (ideálne cez noc). Potom vodu vylejeme, fazuľe prepláchneme a varíme v novej vode asi 45 minút. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rasca, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Fazuľe je možné tiež naklíčiť, čím ešte zvýšime stráviteľnosť kvalitných rastlinných bielkovín a obohatíme sa navyše o ďalšie vitamíny a minerálne látky. Z fazule môžeme tiež vyrobiť chutné pasty alebo zaujímavé šaláty. Hodí sa do polievok, omáčok alebo ako zdravá príloha. Pinto fazuľa najčastejšie uvidíme v mexickej zmesi s ryžou v kukuričné ​​tortilly.

Vlastnosti
Balenie 500g
Krajina pôvodu Kanada, Ukrajina

Napísať recenziu

               

Štítky: fazuľa hnedá, fazuľa pinto