Šošovica čierna
Tento druh druh strukoviny vyniká rýchlou prípravou a jemne orieškovou chuťou. Drobné zrnká po uvarení výborne držia tvar po uvarení.
Skvele sa hodí do šalátov, ako príloha k lososovi či hydine, výborne chutí s koreňovou zeleninou, vlašskými orechmi či v nátierkach. Je drobnejšia a jej zemitejšia chuť sa výborne hodí aj do rôznych plniek a polievok.
Príprava: Šošovicu preberieme, prepláchneme, vložíme do hrnca so studenou vodou, privedieme k varu a varíme pod pokrievkou cca 25 - 30 min. Môžeme osoliť aj v priebehu varenia, ochutiť kurkumou, saturejkou alebo majoránom.
Výživové údaje v 100g
Energeticka hodnota: 304kcal / 1273kJ
Tuky: 1,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 40,6 g
z toho cukry: 2,0 g
Vláknina: 20,9 g
Bielkoviny: 17,0 g
Soľ: 0,0175 g
Môže obsahovať stopy orechov, sezamu, sóje, mlieka, obilnín obsahujúcich lepok.
Vlastnosti | |
Balenie | 500g |
Krajina pôvodu | Kanada |
Štítky: šošovica čierna, strukoviny