Kuracie rolky a parmézanové zemiaky
2 porcie 20 minút
príprava 35 minút
na 190 °C
Suroviny:
Zemiaky:
400 g zemiaky
100 g parmezán
1 hrsť vňať petržlenová
1 ČL pažítka sušená
1 ČL soľ himalájska biela/ružová
1 ČL korenie čierne mleté
1/4 ČL nasekané chilli sušené
1 ks vajce
2 dcl mlieko
Kuracie rolky:
300 g prsia kuracie
8 plátkov šunka kuracia
4 plátky syr plátkový
4 plátky syr feta
2 ks vajce
1 dcl mlieko
1/2 hrste vňať petržlenová
30 g parmezán
100 g vločky ovsené
50 g vločky ovsené mleté
Postup:
1 V jednej miske si zmiešame parmezán, vňať, pažítku, soľ, korenie a chilli. Vytvoríme tak zmes, v ktorej budeme obaľovať zemiačiky. V druhej si zmiešame vajce s mliekom. Zemiaky obaľujeme najprv vo vajci a samozrejme potom v parmezáne. Poukladáme, najlepšie na papier na pečenie. Zatiaľ si to odložíme bokom kým dorobíme rolky.
2 Kuracie prsia si rozkrojíme na polovice. Takže z jedného kusu budeme mať dva. Jemne ich naklepeme cez sáčok, fóliu alebo čo používate a začneme plniť tak ako je na obrázku. Následne zrolujeme a prepichneme špáradlami, alebo zviažeme. Kto má už aké grify nech ich použije.
3 Keď máme rolky hotové, pripravíme si ďalšie misky na obaľovanie. Mleté ovsené vločky - ja som to hodil nachvíľku do mlynčeka, skvele to nahradí múku. Vajíčko, parmezán, vňať a mlieko zmiešame taktiež. No a do tretej si pripravíme čisté ovsené vločky. Robíme klasický trojobal.
4 Posledný bod je pečenie. Ja som to dal piecť spolu na 190 stupňov aj s ventilátorom. Zemiaky sa robili 25 minút a rolky som tam nechal ešte o 10 minút dlhšie. Najlepšie k tomu spraviť nejaký dresing a šalát. Dobrú chuť :)