• Maková múka 500g

Maková múka

Sa líši od mletého maku. Pri makovej múke sa lisovaním najprv odstráni olej a zostávajúca maková sušina sa pomelie na múku. Maková múka sa dá použiť ako náhrada bežnej múky na pečenie koláčov či chleba. Na rozdiel od mletého maku, maková múka obsahuje minimálne množstvo tuku, ale niekoľkonásobne viac vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálov. Podľa posledných vedeckých výskumov je využiteľnosť vápniku z rastlinných zdrojov podstatne vyššia ako pri mlieku a mliečnych výrobkoch, kde je viazaný na kazeín. Mak je výnimočný práve svojim vysokým obsahom vápniku (1438mg na 100g). Obsahuje 12 x viac vápnika ako mlieko, trikrát viac ako syry.

Zloženie: 100% pomletá vylisovaná sušina z olejnatých semien maku.

Skladovanie: Skladujte v tmavom a suchom mieste.

Nutričné hodnoty v 100g

Energetická hodnota: 1297kJ/310 kcal

Tuky: 17,79 g

Cukry: 4,96g

Bielkoviny: 34,61g

Soľ: 0,5g

Povolené množstvo pri Low FODMAP diéte : do 25g denne

Vlastnosti
Balenie 500g
Krajina pôvodu Česká republika

Napísať recenziu

               

Štítky: maková múka