Poco Loco jemná omáčka Fajita
Salsa Fajita je klasická mexická omáčka na báze paradajok, cibule, papriky a korenia. Je neoddeliteľnou súčasťou jedla Fajita, ktoré dokonale viaže mäso a zeleninu. Ideálne pre ostatné mexické jedlá.
Salsa Fajita je klasická mexická omáčka na báze paradajok, cibule, papriky a korenia. Je základom pre jedlo Fajita, ako aj pre všetky mexické jedlá, najmä pokiaľ ide o tortillu. Dokonale viaže mäso a zeleninu. Je to hotová omáčka, do ktorej stačí pridať prísady konkrétneho jedla.
Fajita je jedlo pozostávajúce z grilovaného mäsa, zeleniny, omáčky, kukuričnej alebo pšeničnej placky a ďalších prísad v závislosti od mexického regiónu. Fajita sa najčastejšie podávala s hovädzím mäsom, ale teraz sa s ním môžeme stretnúť prakticky s akýmkoľvek druhom mäsa a kreviet. Po pridaní zeleniny ( papriky, cibule, paradajok, čili, avokádo, fazule, kukurice atď.) Omáčky a syra (čedar) získame klasickú pochúťku z Mexického zálivu. Táto kuchyňa – tak bohatá na prísady, chuť a atómu – si získava srdcia nielen Poliakov, ale aj rastúci počet ľudí na celom svete. Niet divu, pretože sú vynikajúce a sýte. Ak ate ešte neskúsili aztécku kuchyňu, musíte to dobehnúť.
Poco Loco je známy európsky výrobok potravinárskych výrobkov priamo spojených s Mexikom. Výhody produktov pod značkou Polo Loco sú: sú vysoká kvalita, bezpečnosť a autenickosť surovín používaných na výrobu najobľúbenejších mexických jedál.
Výrobca používa zložky, ktoré nie sú predmetom genetickej modifikácie ( bez GMO), ako aj zložky pochádzajúce z ekologického poľnohospodárstva. Snaží sa používať čo najmenej prísad, ktoré sú vysoko alergénne ( skrížené alergény, výrobky obsahujúce lepok, orechy a iné vysoko alergénne semená). Továreň má certifikát biologickej výroby.
Recept na Fajitu
Zloženie:
- balíček tortilly (kukurice alebo pšenice)
- Fajita omáčka Poco Loco Mexicana
- miešať možno alékoľvek mäso, napríklad kuracie prsia a bravčové karé
- červená a zelená paprika, cibuľa, čili
- syr čedar (alebo iný, napr. Gouda)
- olej, soľ, korenie, paprikový prášok
Príprava: Očistené, umyte a osušené mäso nakrájame na 3-7 cm prúžky a ochutíme soľou, korením a paprikou. Papriky nakrájame na prúžky a cibuľu na kolieska. Mäso a zeleninu je najlepšie grilovať, pretože potom nadobúda vlastnosti Mexika (môže to byť elektrický gril alebo grilovacia panvica). Pred grilovaním gril vymastíme olejom.
Grilujte, kým mäso nie je mäkké a zelenina nezačne červenať a zľahka sa pripaľovať, ale stále zostáva chrumkavé. Tortillu rozložíme a dáme na ňu mäso a zeleninu, posypeme syrom a zalejeme omáčkou. Potom stočte tortilu do rolky a dajte ju na gril, aby sa začervenala a syr roztopil. Ak smažíte mäso a zeleninu na panvici, môžete počas vyprážania pridať omáčku. Dobrú chuť!
Nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota: 179 kJ / 42 kcal
Tuky: 0,2g (vrátanie nasýtených mastných kyselín 0,1g)
Sacharidy: 8,5g (vrátanie cukrov 4,5g)
Bielkoviny: 1,0g
Soľ: 2,5g
Zloženie: paradajky 34%, voda, cibuľa 11,7%, červená paprika 7,8%, zelená paprika 7,8%, paradajkový pretlak 5,8%, arómy, ocot, soľ, cukor, modifikovaný škrob, cesnak, citrónová šťava z koncentrátu, antioxidant: kyselina citrónová.
Skladovanie: skladujte na suchom a chladnom mieste.
Vlastnosti | |
Balenie | 430g |
Krajina pôvodu | Belgicko |
Štítky: omáčka na varenie jemná