Strúhanka kukuričná instantná
Strúhanka z kukurice ako alternatíva bežne dostupnej strúhanky. Môžete s ňou obaľovať, zahusťovať alebo ju pridávať do cesta.
Využitie
- Obaľovanie - so strúhankou môžete obaliť takmer všetko od húb cez syry až po zeleninu.
- Zahusťovanie - kukuričná strúhanka vám dobre zahustí omáčky aj polievky.
- Zemiakové cesto - pridajte trochu strúhanky do vášho klasického zemiakového cesta na knedle, cesto sa tým krásne odľahčí.
- Karbonátky, sekaná - namiesto pšeničnej strúhanky môžete pri príprave placiek alebo sekanej využiť kukuričnú.
Kukurica je rastlina z čeľade lipnicovitých, ktorá môže mať až šesť metrov. Pôvodne pochádza z Južnej Ameriky, kde sa pestuje už vyše 5000 rokov. Od miestnych Indiánov sa kukurica spolu s Kolumbom dostala do Európy. Dnes je kukurica po pšenici a ryži najpestovanejšou obilninou na svete. V Čechách ju nájdeme na poliach na južnej Morave.
Kukurica sa využíva ako krmivo, ďalej ako surovina na výrobu cukru, oleja a škrobu. Niektoré druhy sa pestujú ako zelenina. V potravinárstve sa z kukurice vyrábajú lupienky, múka, krupica alebo kaše. Zvlášť v rozvojových krajinách je kukurica cenným zdrojom obživy.
Zloženie: kukuričná krupica. Môže obsahovať stopy lepku.
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %
Výživové údaje v 100g
Energetická hodnota: 1520 kJ / 364 kcal
Tuy: 2g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6g
Sacharidy: 71,9g
z toho cukry: 0,8g
Vláknina: 8,9g
Bielkoviny: 9,2g
Soľ: 0,0g
Vlastnosti | |
Balenie | 200g |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Štítky: strúhanka kukuričná