Pohánka je nutrične veľmi hodnotná plodina. Podporuje imunitu, dodá telu veľa prospešných látok. Je to prirodzene bezlepková surovina.
Pohánka v vhodná ako príloha, do kaší, polievok, rizota, nátierok aj do sladkých nákypov, lievancov a placiek.
Pokiaľ chcete v pohánke zachovať čo najviac cenných látok, po opláchnutí ju nevarte, ale iba zalejte vriacou vodou v pomere 1: 2, prikryte a nechajte ju cca pol hodiny napučať.
Zloženie: Pohánka termicky lúpaná 100%
Skladovanie: Skladujte v tmavom a suchom mieste
Výživové hodnoty 100g:
Energetická hodnota 343kcal/17%
Tuky 3,4g/5%
- z toho nasýtené MK 0,7g/3,5%
Sacharidy 72g/28%
- z toho cukry 1,4g/1,6%
Bielkoviny 13,3g/26,6%
Soľ 0g/0%
Vlastnosti | |
Balenie | 500g/1kg |
Krajina pôvodu | Poľsko/Ukrajina |