• Jahody lyofilizované - plátky 100g

Jahody lyofilizované – plátky

Lyofilizácia je unikátny proces sušenia ovocia mrazom. Prebieha najprv tak, že ovocie prudko zmrazíme a následne sa suší pri nižšom tlaku. Tým dochádza k javu, kedy sa voda z ovocia mení na paru, ale ovocie si aj cez to zachováva farbu, vôňu a tiež nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí.

Jahody sú výborným zdrojom vitamínu C, ktorý podporuje našu imunitu. Ako jeden z mála druhov ovocia, obsahujú jahody kyselinu ellagovú, ktorá pôsobí na telo ako účinný antioxidant a pomáha neutralizovať negatívne účinky voľných radikálov na naše bunky. Vďaka nízkemu glykemickému indexu jahody pomáhajú regulovať krvný cukor, sú teda vhodné aj pre diabetikov.

Zloženie: 100% lyofilizované jahody

Nutričné hodnoty na 100g 

Energetická hodnota: 1619 kJ / 385 kcal

Tuky: 1,4g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1g

Sacharidy: 87,5g

z toho cukry: 77g

Bielkoviny: 4,7g

Soľ: 0g

Vlastnosti
Balenie 100g
Krajina pôvodu Čína

Napísať recenziu

               

Štítky: jahody lyofilizované